۰

اهداف طراحان ساماندهی‌ پیام‌رسان‌های خارجی

بازدید 1187

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به عنوان ارائه دهنده طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی می‌گوید با تصویب این طرح قیمت اینترنت به یک دهم قیمت فعلی کاهش می یابد.

طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی که به تازگی در مجلس اعلام وصول شده است با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. این طرح در سال ۹۷ نیز در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس دهم قرار داشت و هم اکنون از سوی نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ به مجلس ارائه شده است.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفتگو با خبرنگار مهر، جزئیات طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی، دلایل پرداختن به این موضوع و منافعی که می‌تواند برای کاربران فضای مجازی به همراه داشته باشد را تشریح و از این طرح دفاع کرد.

بدترین کیفیت اینترنت را در کشور داریم

وی با بیان اینکه ما در این طرح تمام همت مان دفاع از حق مردم در فضای مجازی است، گفت: امروز این سوال مطرح است که آیا خدماتی که در فضای مجازی به مردم ارائه می‌شود در حد و اندازه آنها است یا خیر؟ اینترنتی که امکان ارسال و دریافت یک عکس و فیلم را با بدترین کیفیت ممکن فراهم می‌کند آیا قابل قبول است؟

پژمانفر ادامه داد: قصدم این نیست که کیفیت اینترنت ایران را با کیفیت کشورهایی مانند کره جنوبی، آلمان و یا ژاپن مقایسه کنم، بلکه کیفیت اینترنت کشور از کشورهای دور و اطرافمان مانند افغانستان و عراق نیز بدتر است. به جرات می‌توان گفت که بدترین کیفیت اینترنت در ایران ارائه می‌شود.

بیشترین هزینه را بابت اینترنت پرداخت می‌کنیم

وی با اشاره به وضعیت قیمت اینترنت در ایران با بیان اینکه کاربران ایرانی بیشترین هزینه را بابت اینترنت پرداخت می‌کنند، گفت: از لحاظ قیمت اینترنت نیز ما داریم بیشترین هزینه را بابت اینترنت پرداخت می‌کنیم و دولت در ارتباط با این موضوع چندهزار میلیارد تومان سالانه برداشت می‌کند و در کنار آن باز هم از مردم برای اینترنت، مالیات دریافت می‌کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در واقع دولت در این فضای بی حساب و کتاب دست در جیب مردم می‌کند و سالیانه چند هزار میلیارد تومان پول از جیب مردم برداشت می‌کند.

بدترین نوع امنیت را در فضای مجازی داریم

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از لحاظ امنیت نیز مشاهده می‌کنید که امنیتی که اینترنت برای ما دارد بدترین نوع امنیت است. هم از نظر امنیت عمومی و هم از نظر امنیت شخصی؛ امنیت عمومی ما در فضای مجازی در خطر است و به دلیل اینکه سطح دسترسی کاربران در فضای مجازی با هم مساوی است، کودکان در این فضا بیشترین آسیب را می‌بینند و خانواده‌ها نگران این موضوع هستند.

وی گفت: از لحاظ امنیت شخصی هم حجم قابل توجهی از پرونده‌هایی که در پلیس فتا تشکیل می‌شود و مربوط به نقض حریم شخصی افراد است، گواه این موضوع است.

با طرح صیانت فضای مجازی قیمت اینترنت به یک دهم می‌رسد

پژمانفر گفت: به عنوان کسی که ۸ سال است روی این موضوعات کار کرده و هم در شورای عالی فضای مجازی و کمیته‌های مربوط به آن حضور داشته و این طرح را به صورت علمی دنبال کرده، اعلام می‌کنم که اگر این طرح قانونی شود، قیمت اینترنت تنزل پیدا می‌کند و امنیت فضای مجازی بالا می‌رود.

وی با اشاره به دغدغه‌های اقتصادی اینترنت، ادامه داد: ادعا می‌کنم که در صورت تصویب این طرح، قیمت تمام شده اینترنت برای مردم به یک دهم قیمت فعلی می‌رسد و اینترنت با بالاترین کیفیت ارائه می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: امروز که از اینترنت بین‌الملل استفاده می‌کنیم سرورهای ما در کانادا مستقر هستند و در صورت تصویب این طرح، وزارت ارتباطات باید زمینه‌ای فراهم کند که این سرورها در داخل کشور باشد و خدمات ارائه دهند.

هزینه پهنای باندی که هم بر دوش مصرف کننده و هم تولیدکننده است

پژمانفر خاطرنشان کرد: ما تنها کشوری هستیم که در آن هم مصرف کننده پهنای باند برای دریافت خدمات پول پرداخت می‌کند و هم تولیدکننده؛ برای مثال یک فیلمساز مجبور است برای بارگذاری فیلم خود در اینترنت هزینه پهنای باند پرداخت کند و من و شمایی که آن فیلم را می‌بینیم نیز به عنوان مصرف کننده، باید برای دانلود آن پول پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا هم تولیدکننده و هم مصرف کننده محتوا بابت پهنای باند هزینه پرداخت نمی‌کنند، گفت: ما در این طرح می‌خواهیم از سهم درآمدی پهنای باند، درصدی را به تولیدکننده محتوا اختصاص بدهیم. این موضوع باعث حجم قابل توجهی از تولید، اشتغال و درآمدزایی می‌شود. ما می‌توانیم ۱۰ میلیون شغل در فضای مجازی ایجاد کنیم.

طرح صیانت از فضای مجازی در امتداد شبکه ملی اطلاعات

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که این طرح چه تفاوت‌هایی با طرح شبکه ملی اطلاعات دارد؟ گفت: مواردی که در این طرح آمده، تکالیفی هستند که در شبکه ملی اطلاعات الزام شده اما متاسفانه اجرا نشده است. به همین دلیل ما برای اجرای آن در حال تصویب قانون هستیم.

وی ادامه داد: تمامی این مسائل تکلیف وزارت ارتباطات در پروژه شبکه ملی اطلاعات بوده که آن را انجام نداده است و از آنجایی که برای آن قانونی وجود نداشته ما در مجلس برای آن قانون وضع می‌کنیم.

جلوی فساد و ناامنی در فضای مجازی را می‌گیریم

پژمانفر تاکید کرد: با تصویب این قانون، جلوی فساد و ناامنی در فضای مجازی را می‌گیریم و اجازه نمی‌دهیم برخی دست در جیب مردم کنند.

وی با اشاره به اینکه گفته شده با قانونی شدن این طرح، ما قصدمان مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها در فضای مجازی است، گفت: اصلاً این‌طور نیست. همه شبکه‌های اجتماعی که در ایران کار می‌کنند، اگر تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران به ارائه خدمات بپردازند، ما از آنها حمایت می‌کنیم.

این نماینده مجلس افزود: سوال این است که اگر یک پلتفرمی خدماتش را در قالب مقررات کشور ما مطرح نکرد و هر کاری که دلش می‌خواست را در کشور انجام داد، باید آزاد باشد؟

در تمام دنیا درگاه ورود اینترنت در اختیار نیروهای نظامی است

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در مورد یکی از بخش‌های طرح صیانت از فضای مجازی که مدیریت اینترنت را در درگاه ورودی کشور (گیت وی) از وزارت ارتباطات گرفته و به نیروهای مسلح واگذار می‌کند، توضیح داد و گفت: در مورد این موضوع مثالی از وزارت راه می زنم. هم اکنون مسئولیت فرودگاه‌های کشور با وزارت راه است اما نیروی انتظامی وظیفه کنترل گذرنامه‌ها را برعهده دارد. آیا این به معنای تداخل است؟ و ما می‌گوییم که فرودگاه دست پلیس است؟ خیر، می‌گوییم فرودگاه در اختیار وزارت راه است و هر کس وظایف خودش را انجام می‌دهد.

پژمانفر خاطرنشان کرد: در تمام دنیا، گیت وی دست نیروهای نظامی است. کنترل داده و درگاه‌های ورود و خروج اطلاعات هر کشوری کاملاً در اختیار نیروهای نظامی است؛ این مدل در کشورهایی مانند امریکا، آلمان و فرانسه هم پیاده سازی شده است. کسانی که به این موضوع اعتراض می‌کنند به مدلی که در دنیا وجود دارد اشاره نمی‌کنند.

وی گفت: مثل این است که اعتراض کنیم چرا مرزهای زمینی دست نیروهای نظامی است؟ مسلم است که باید مرزها در اختیار نیروهای نظامی باشد؛ حال چه فرقی بین مرزهای زمینی و مرزهای مجازی وجود دارد؟

این نماینده مجلس ادامه داد: نسبت به بند بند این طرح دفاع دارم و حاضر به مناظره با کسانی هستم که در مورد آن نقد دارند؛ حتی اگر کسانی نقطه نظری در این خصوص دارند که منطقی باشد قابل پذیرش است؛ اما موضوع این است که برخی از اینکه ما می‌خواهیم جلوی فساد در فضای مجازی را بگیریم نگرانند و به همین دلیل فضای رسانه‌ای را دچار ابهام می‌کنند.

وی تاکید کرد: این طرح با کار کارشناسی توسط صاحبنظران، مرکز پژوهش‌های مجلس و دستگاه‌های مختلف تهیه و تدوین شده و قرار است به عنوان قانون در امتداد مصوبات شورای عالی فضای مجازی در خصوص ساماندهی پیام‌رسان های اجتماعی و نیز شبکه ملی اطلاعات، این موضوعات را به صورت قانونی پیگیری کند.

به گزارش مهر، طرح صیانت از فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان های اجتماعی در قالب ۲۰ ماده به مجلس ارائه شده و به امضای ۴۰ نفر از نمایندگان رسیده است.

توسعه فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی و به خصوص پیام‌رسان‌ها و وجود خلا قانونی در این حوزه و نیز لزوم حمایت از تولیدات داخلی و صیانت از حقوق کاربرانی که در معرض آسیب و نقض شدید قرار دارند، از جمله دلایل توجیهی ارائه این طرح عنوان شده است.

بخش‌هایی از این طرح شامل موارد زیر است:

– یکی از بخش‌های این طرح به موضوع فعالیت پیام‌رسان‌ها در ایران اشاره دارد. به این ترتیب که عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی در کشور مستلزم ثبت در پنجره واحد و رعایت قوانین کشور است.

– مقرر شده که پیام‌رسان داخلی باید متعلق به شخص حقوقی غیردولتی باشد و شرکت آن در ایران به ثبت برسد و نیز حداقل ۵۱ درصد سهام آن ایرانی باشد و فعالیت آن در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد.

– از سوی دیگر تایید فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی اثرگذار در کشور مستلزم تعیین شرکتی ایرانی به عنوان نماینده قانونی و پذیرش تعهدات لازم حسب آیین‌نامه تنظیمی است که پس از تصویب این قانون به تصویب هیات ساماندهی و نظارت خواهد رسید. به این ترتیب این هیات موظف به نظارت بر پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی و تصمیم‌گیری درباره فعالیت آنها بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی است.

– در پیام‌رسان‌های اجتماعی هرگونه ارائه خدمت به اشخاص کمتر از ۱۸ سال منوط به اجازه ولی قانونی آنها شده است و پیام‌رسان‌ها موظف هستند در چارچوب سند صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی، قابلیت نظارت والدین و امکان رده‌بندی و پالایش محتوا متناسب با کودک و نوجوان را فراهم آورند.

– در این طرح همچنین صدور مجوز واردات و فعال‌سازی گوشی موبایل با تشخیص هیات ساماندهی و نظارت و منوط به نصب پیام‌رسان‌های موثر داخلی روی گوشی‌های وارداتی خواهد بود.

– بهره‌برداری از سامانه‌های نرم‌افزارهای خارجی برای ایجاد و توسعه توانمندی‌ها و خدمات پیام‌رسان داخلی نیز در صورتی امکان‌پذیر است که به تشخیص این هیات برسد و با حاکمیت و امنیت ملی منافات نداشته باشد.

– همچنین در این طرح به موضوع مرزبانی دیجیتال و دفاع سایبری از کشور و جلوگیری از بهره‌برداری غیرمجاز از داده‌های مجازی در درگاه‌های ورود و خروج پهنای باند کشور اشاره شده که این مرزبانی با محوریت ستاد کل نیروهای مسلح انجام خواهد پذیرفت.

– در همین حال گفته شده که قیمت پهنای باند داخلی باید حداکثر یک سوم قیمت پهنای باند بین‌الملل باشد.

– از سوی دیگر در یکی از بندهای مواد این طرح، استفاده و عرضه رمز ارز توسط پیام‌رسان‌های خارجی در داخل کشور ممنوع شده و وزارت ارتباطات مکلف می‌شود که بلافاصله نسبت به محدودسازی موقت آن پیام‌رسان خارجی اقدام کند.

(واکنش سایر نمایندگان مجلس)

نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت مجلس کنترل تورم و گرانی است، گفت: طرح «فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی» در دستور کار مجلس نیست.
مهدی روشنفکر با تاکید بر اینکه طرح فیترلینگ شبکه‌های اجتماعی تاکنون در مجلس ارائه نشده که بخواهم آن را امضاء کنم، گفت: انتظار می‌رود رسانه‌ها هم از دامن زدن به برخی شایعه ها که کمکی به بهبود شرایط مردم نمی کند و تنها باعث فشار روانی بیشتر به مردم می شوند خودداری کنند؛ در حال حاضر مهمترین دغدغه نمایندگان کنترل تورم و گرانی و رفع مشکلات معیشتی مردم است نه موضوع فیلترینگ.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه بحث ساماندهی شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی دغدغه تعدادی از نمایندگان است، افزود: ارائه چنین طرحی در مجلس به معنای فیلتر کردن پیام رسان‌ها نیست و باید دید که اگر چنین طرحی ارائه شود مفاد آن به چه شکل خواهد بود.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی آموزش و پرورش با انتقاد از اینکه بیکاری  روح و روان جوانان ما را آزار می‌دهد و قیمت دلار و سکه سر به فلک کشیده است، ادامه داد: ارزش پولی ملی در بدترین وضع ممکن است و کنترل قیمت‌ها، مدیریت بازار و منابع محدود موجود، پیگیری مطالبات بانک‌ها از ابر بدهکاران بانکی و نورچشمی هایی که هزاران میلیارد تومان پول بیت المال را به اشکال مختلف مورد تعرض قرار داده اند، وسواس و دقت لازم در کیفیت هزینه ارزهای دولتی به ویژه تعیین تکلیف ارزهای صادراتی در شرایط خطیر کنونی حداقل کارهایی است که مردم از دولت و مجلس در شرایط موجود توقع دارند.

روشنفکر یادآور شد: ما شرمنده موکلان خود در استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم و نمی‌توانیم به صورتشان نگاه کنیم زیرا مهمترین خواسته آنان از ما اشتغال است و از درد نداری و فقر ناله می‌کنند.

پژمانفر: دروغ پراکنی دور از ذهن نبود/ صدای منفعت طلبان اینترنتی در آمده است

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بیان کرد: طبیعی است وقتی جلوی منافع یک سری از جریان های فساد را می گیریم آنها در مقابل این موضوع بایستند، آنها با ادبیاتی در مقابل طرح انسداد پیام رسان های خارجی ایستادگی می کنند که مردم را نگران کنند و می گویند مجلسی ها می خواهند برای مردم ایجاد محدویت کنند.
نصرالله پژمانفر در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به طرح انسداد پیام رسان های خارجی و هجمه هایی که علیه این طرح شکل گرفته است، گفت: از خبرگزاری خانه ملت می خواهم این طرح را در منظر مردم قرار دهد تا از این غوغاسالاری که جریان فساد در کشور انجام می دهد، مطلع شوند که اتفاقا اگر این طرح اجرا شود اتفاق بزرگی در حوزه اقتصاد صورت می گیرد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینترنتی که امروز به دست مردم می رسد با دلالی که وزارت ارتباطات در این موضوع انجام می دهد، دست در جیب چند هزار میلیاردی مردم می شود، در واقع با ارائه اینترنت بی کیفیت ناامن مردم را چپاول می کند. در واقع ما با این طرح می خواهیم جلوی این اتفاق را بگیریم. اگر این طرح اجرا شود اینترنت در کشور به شدت با کاهش قیمت رو به رو می شود، کاهشی که کاملا محسوس خواهد بود و کیفیت اینترنتی و خدمات اینترنتی به شدت افزایش پیدا می کند.

وی توضیح داد: خدمات اینترنتی تنها به پیام رسان ها محدود نمی شود، خدمات مختلفی را در دولت الکترونیک می توان به مردم ارائه کرد، مسئله مهم تر با این طرح می توان اشتغال فراوان ایجاد کرد، مطمئن هستم که با این طرح می توانیم در ماه اول اجرا یک میلیون شاغل به جمعیت شاغلین  کشور اضافه خواهد شد.

این نماینده مجلس بیان کرد: دور از ذهن نبود که چنین فضای دروغ پراکنی و غوغاسالاری در کشور ایجاد کنند، طبیعی است وقتی جلوی منافع یک سری از جریان های فساد را می گیریم آنها در مقابل این موضوع بایستند، آنها با ادبیاتی در مقابل طرح ایستادگی می کنند که مردم را نگران کنند و می گویند مجلسی ها اولا کار غیر اقتصادی می کنند و همچنین می خواهند برای مردم ایجاد محدودیت کنند.

پژمانفر که طراح این طرح است، گفت: در این طرح دنبال هیچ محدودیتی برای مردم نیستیم بلکه به دنبال این هستیم در عین اینکه مردم آزادانه و با احساس امنیت از خدمات مختلف بهره برداری دارند بتوانیم اقتصاد، امنیت و کیفیت اینترنت را تامین کنیم، در حال حاضر دانلود کردن فیلم، عکس و هر محتوایی زمان بر است گاهی مردم نمی توانند ارتباط برقرار کنند، کیفیت حال حاضر اینترنت کشور آن چیزی نیست که حق مردم باشد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ادامه داد: مخالفان طرح در فضای رسانه ای تلاش می کنند تا طرح زمین بخورد، آنها فرصت طلبانی هستند که مدت های زیادی کسب منافع می کردند و بخشی از این فرصت طلبی در حوزه مستقیم وزارت ارتباطات است، مستنداتی در این زمینه ارائه کردیم اما کسی پاسخ نداد. چند هزار میلیاردی که سالانه گیر وزارت ارتباطات می آید از جیب مردمی است که امروز تحت فشار اقتصادی هستند و می خواهند خدمات با کیفیت و امن بگیرند. مردم هم اینترنت گران می خرند و هم از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: مخالفان طرح با غوغاسالاری فضا را به این سمت می برند که برای مردم محدودیت و محرومیت ها ایجاد می کند، این طرح به صورت عادی به مجلس آمده است، در مسیر بررسی آن نقطه نظرات کارشناسی را می شنویم و به عنوان طراح آماده هستم با کسانی که مدعی کار در فضای مجازی هستند نه کسانی که دروغ پراکنی می کنند در فضای رسانه مانند صدا و سیما مناظره کنم و مردم قضاوت کنند آنها  بهترین قضاوت کننده در این امر هستند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حد مردم ما اینترنت بی کیفیت، گران و نا امن نیست، با این طرح می خواهیم خدماتی که امروز در دنیا به مردم می دهند ارائه کنیم، مانند خدماتی که کره جنوبی به مردم می دهد، اینترنت باید با کیفیت، پر سرعت و امن باشد. مردم می خواهند پول جابجا کنند نگران هستند، چرا وزارت ارتباطات که از مردم برای اینترنت پول می گیرد خود را مسئول ایجاد امنیت در فضای اینترنت نمی داند، در حال حاضر پرونده های زیادی در پلیس فتا به دلیل نا امنی در فضای مجازی وجود دارد.

طرح انسداد پیام رسان های خارجی مانع خروج میلیاردها پول از کشور می شود

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس تاکید کرد که طرح انسداد پیام رسان های خارجی راستای اولویت های اقتصادی ارزیابی می شود، هر جایی که بشود جلوی از بین رفتن منافع مردم و کشور گرفته شود، مجلس ورود می کند.
محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به طرح انسداد پیام رسان های خارجی و هجمه هایی که علیه این طرح شکل گرفته است، گفت: در فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به مجلس مسئله اقتصادی به عنوان اولویت مطرح شد و موضوع دیگری که به عنوان اولویت خطاب به مجلس مورد تاکید قرار گرفت، رسیدگی به مباحث مربوط به فرهنگ بود. مقام معظم رهبری همچنین بحث فضای مجازی را نیز در ویدئو کنفرانس با نمایندگان مطرح فرمودند.

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز میلیاردها تومان پول ملت را برای ایجاد فضای مجازی و پهنای باند اینترنت هزینه می کنیم اما متاسفانه مدیریت این فضا برعهده خودمان نیست، روزانه میلیاردها تومان به حساب آمریکایی ها و کانادایی ها می ریزیم اما مدیریتی بر روی آن نداریم بهره بردار اصلی فضای مجازی آمریکایی ها و کانادایی ها است و رویکرد آنها در مقابل ایران را همه می دانند.

وی تاکید کرد: از این رو شکی در این نیست که باید مدیریت فضای مجازی و اینترنت بر عهده خودمان باشد، با وجود اینکه شبکه ملی اطلاعات در برنامه ششم توسعه طراحی شده بود اجرایی نشد و حمایت از پیام رسان های داخلی به دست فراموشی سپرده شده است این در حالی است که برای توسعه پهنای باند اینترنت و ایجاد دولت الکترونیک هزینه های سنگینی از جیب مردم پرداخت شده است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: کشورهای اروپایی مانند انگلیس، فرانسه و روسیه شبکه ملی اطلاعات دارند چرا ایران نباید چنین شبکه ای داشته باشد، حاضریم پول مردم را در شرایط سخت اقتصادی به جیب پیام رسان های خارجی بریزیم اما حاضر نمی شویم در سطح کشور شبکه ای ایجاد کنیم که از مدیریت دشمن اصلی مان در فضای اینترنت راحت شویم.

جوکار در ادامه بیان کرد: درست است که مباحث اقتصادی در اولویت مجلس قرار دارد اما به این معنا نیست که به مباحث دیگر ورود نکند، در مباحث دیگر به مردم و کشور خساراتی وارد می شود که نمی توان در برابر آن سکوت کنیم، البته ما این طرح را به عنوان بحث اقتصادی می بینیم چرا که میلیاردها تومان از کشور به جیب خارجی ها ریخته می شود در حالی که با افزایش توانمندی در ایجاد شبکه ملی اطلاعات و پیام رسان داخلی از خروج سرمایه و پول کشور جلوگیری می شود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این طرح راستای اولویت های اقتصادی ارزیابی می شود، هر جایی که بشود جلوی از بین رفتن منافع مردم و کشور گرفته شود، مجلس ورود می کند.

نباید از آنچه زیر پوستی در پیام رسان های خارجی رخ می دهد، عبور کرد

عضو هیات رئیسه مجلس تاکیدکرد که پرداختن به ساماندهی پیام رسان ها به معنی خروج مباحث اقتصادی از اولویت مجلس نیست.
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به طرح انسداد پیام رسان های خارجی و هجمه هایی که علیه این طرح شکل گرفته است، گفت: براساس مشاهدات جامعه دو مبحث اولویت دار وجود دارد، یکی اقتصاد و دیگری مباحث فرهنگ است البته اینگونه نیست که فرهنگ در رتبه دوم قرار دارد چرا که به اندازه اقتصاد مهم است.

نماینده شاهین شهر در مجلس تاکید کرد: مجلس در هر دو حوزه اقتصادی و فرهنگی تلاش می کند، بروز و ظهور آن بیشتر در حوزه اقتصادی است و طرح های بیشتری در این حوزه آمده و در بین کمیسیون ها، کمیسیونی فعال تر است که با مباحث اقتصادی درگیری بیشتری دارد.

وی ادامه داد: با این حساب همچنان مباحث اقتصادی اولویت مجلس است و اقدام می کند. اما واقعیت این است که نمی توان از آنچه که بی سر و صدا و زیر پوستی، کشور و ملت را به سمتی می برد که در آینده قابل جبران و برگشت نیست، عبور کرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: از این رو در زمینه فرهنگی و مراقبت از فضای مجازی، طرح انسداد پیام رسان های خارجی را مطرح و امضا کردیم تا حرکتی باشد در مقابل دشمنی که در خارج از کشور با سازماندهی و برنامه ریزی در این راستا فعالیت می کند.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با طرح مذکور می خواهیم توجه لازم به اینترنت با کیفیت و مراقبت از فضای مجازی نیز در اولویت قرار گیرد و مورد توجه باشد.

اختلاف نظر میان نمایندگان مجلس

در همین حال پس از آنکه طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» با امضای ۴۰ نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با موضع‌گیری در این مورد، با تصویب چنین طرحی مخالفت کردند.

به گزارش فدراسیون فاوا، مجتبی توانگر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه با انتشار رشته توییتی در شبکه اجتماعی توییتر مخالفت خود را با این طرح عنوان و تاکید کرد امروز شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌‌ها محل ارتباط و ابزار کار مردم هستند بنابراین مسدودسازی آنها راهکار سازنده نیست.

این نماینده مجلس گفت: «اینجانب به عنوان نماینده مردم، ضمن تاکید برگسترش اقتصاد دیجیتال، توسعه شبکه ملی اطلاعات و گسترش توان حاکمیتی جمهوری اسلامی در فضای مجازی، با طرح ارایه شده در مجلس مخالفم. مسأله مجلس ، اقتصاد است و دنبال اقتصاد دیجیتال است.»

توانگر تاکید کرد: «امروز شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌‌ها محل ارتباط و ابزار کار مردم هستند و بخصوص کسب و کارهای خرد و معاش افراد زیادی به این فضا وابسته است، مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی راهکاری سازنده‌ یا دست‌کم بهترین راه‌حل نیست، تعامل و پاسخگو نمودن پلتفرم‌های خارجی دستورکار درست‌تری است.»

نماینده تهران افزود: «طبق فتوای روشن مقام معظم رهبری مورخ ۲۰/۱/۹۸ نقض حریم خصوصی کاربران درفضای مجازی حرام شرعی است، لذا بخشی از طرح که به احرازهویت کاربران ارتباط دارد در تضاد با آزادی و حریم خصوصی شهروندان قرار دارد. در عین حال که با اصول قانون اساسی نیز در تضاد آشکار است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «توسعه شبکه ملی اطلاعات نیازمنداتخاذ تدابیر سازنده وتشویقی برای جلب مشارکت شهروندان وبخصوص افزایش تولیدات محتوایی وبرنامه‌های کاربردی بومیست وتصمیماتی که ملت رابه توسعه این شبکه بدبین کند بالطبع مضرست همچنین بی‌توجهی وزیر ارتباطات و دستگاه فرهنگی دراین زمینه حتما پیگیری می‌شود.»

دیدار مدیران وزارت ارتباطات با رییس مجلس

رئیس مجلس شورای اسلامی بر رویکرد فرصت محوری و ایجابی به جای تهدید انگاری و سلبی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد.
به گزارش خانه ملت، بابک نگاهداری از دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان با رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.

رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های دولت الکترونیک و فضای مجازی جهت حل مسائل و مشکلات مردم به ویژه در زمینه تقویت اقتصاد دیجیتال و ارائه خدمات بر بستر فناوری‌های نوین را از مهم ترین محورهای مورد تأکید ریاست محترم مجلس در این دیدار برشمردند.

نگاهداری افزود: لزوم توجه بیشتر به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فضای مجازی به ویژه با رویکرد ایجابی و فرصت محوری، ایجاد زیر ساخت‌ها و نهضت تولید محتوا، کاهش رویکردهای سلبی و تهدید محوری افراطی و غیر منطقی در تصمیم گیری‌ها و قانونگذاری‌های این عرصه از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود.

رئیس حوزه ریاست مجلس تصریح کرد: ظهور فناوری موضوع حکمرانی را دچار تحول جدی کرده است و مفهوم فرصت و تهدید دچار دگرگونی جدی شده است. دیگر به مفهوم قبلی تهدید مطرح نیست و آنچه هست فرصت‌ها هستند که به دو نوع با ریسک و بدون ریسک تقسیم می‌شوند و تحول در حوزه فرصت‌های با ریسک امکان پذیر است.
نگاهداری عنوان کرد: حاکمیت جامعه محوری در حکمرانی و تصمیم گیری‌های مدیریتی حوزه‌های مختلف اداره کشور به ویژه در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات از دیگر محورهای مورد تأکید رئیس مجلس در این دیدار بود و همچنین بر لزوم تعریف چارچوب‌های مشخص و قوانین و مقررات لازم برای حضور موثر و سالم در فضای مجازی اشاره شد و برآمادگی مجلس شورای اسلامی برای بررسی و تصویب طرح‌ها و لوایح پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نمایندگان محترم مجلس در این حوزه تأکید شد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.