۰

حرفه ای وب گردی کنید

بازدید 1711

google_Chrome_android

گوگل در هنگام توسعه مرورگر خود یک انتخاب هوشمندانه کرد. انتخابی که پس از سالها یکی از عوامل اساسی موفقیت کروم محسوب می شود. این تصمیم صحیح انتخاب موتور وب کیت برای پردازش محتوا بود.وب کیت موتوری بسیار عالی برای پردازش کدهای نمایش سایتها است و اکنون با اختلاف محسوسی سریعترین موتور محتوای وب است.وب کیت در اوایل ۲۰۰۳ توسط اپل برای مرورگر سافاری طراحی شد اما به زودی به صورت اوپن سورس در اختیار همه قرار گرفت. شاید وب کیت تا همین چند ماه قبل ایرادهای در نمایش برخی سایتها داشت اما اکنون شاید با قاطعیت بتوان گفت مشکل انطباقی با سایتها ندارد.اما آیا تنها عامل موفقیت کروم این بود؟ اگر چنین بود که چرا سافاری که توسط اپل برای کاربران ویندوز ارایه شده است اینقدر موفق نشد؟

شاخصه مهم دیگری که کروم را انتخاب ایده آلی کرده است سرعت خود برنامه است. یعنی نه تنها موتور وب کیت صفحات وب را سریع و بی نقص باز و بار می کند بلکه خود برنامه کروم به طرز عالی بهینه شده طراحی شده است. وجود Garbage Collector بسیار مناسب در کروم موجب شده که این مرورگر به سرعت منابعی که نیاز ندارد را آزاد کند.

در نقطه مقابل شاید مصرف رم و پردازنده بالا توسط فایرفاکس به دلایلی مختلفی بزرگترین ضعف این مرورگر است تا جاییکه حتی نسخه هفتم فایرفاکس هم با آن همه تبلیغات و سر و صدا کماکان هم کند است و هم تشنه خوردن منابع سخت افزاری!!!برتری دیگر کروم طراحی مستقل هسته برنامه از صفحات باز و بار شده وب است. در واقع کروم به بهترین وجه پیاده سازی ایده های کنترل دسترسی به منابع سخت افزاری است.کروم تنها مرورگری است که کنترل داخلی که توسط خود مرورگر صورت میگیرد بر روی محتویات Tab های باز شده وب دارد. کروم به خودی خود دارای Task Manager است.برتری دیگر کروم وجود یک Sandbox قوی است. اگرچه اکنون همه مرورگرهای مدرن دارای قابلیت سندباکس برای ایمن سازی کاربران از خطرات وب هستند اما کروم از اولین مرورگرهایی بود که به این قابلیت مجهز بود و اکنون نیز سندباکس آن در بلوغ مناسبی به سر میبرد.

شاید در محیط ویندوز کروم بهترین و سریعترین مرورگر موجود در اختیار کاربران باشد. مرورگری که اگر چه بر پایه وب کیت طراحی شد اما نشان داد که چقدر دست گوگل برای رقابت با بقیه باز است.اما آنچه به نظر نگارنده ایراد کروم است مدولار نبودن اینترفیس آن است. شاید در بین مرورگرها Opera پیشرو ارایه اینترفیس مدولار که هر گونه خواستی بتوانی کاستومایز کنی بوده است.اگر این ایراد کروم نیز در آینده برطرف شود بدون شک یک گام بزرگ برای آینده مرورگرها محسوب خواهد شد.

ضعف دیگری که به کروم وارد است شماره دهی تند تند به نسخه های آن است اگرچه گوگل معتقد است با این کار کاربران به سرعت احساس می کنند مرورگرشان کهنه شده و به فکر ارتقا می افتند!

علاوه بر آن گوگل کروم از قابلیتی با نام مرور نا شناس (Incognito) بهره می برد که اجازه میدهد کاربر در این وضعیت با مرور وب سایت ها هیچ رد پایی از خود بر جای نگذارد حتی فایل های کوکی فقط تا هنگام باز بودن پنجره جست و جو در سیستم زنده خواهند بود.

همچنین در لایه بعدی امنیتی گوگل تصمیم گرفته است که از ترجمه صفحات در جعبه شنی (sand box rendering) استفاده کند. این جعبه شنی در واقع به مفهوم ساده به معنی آن است که هنگامیکه یک مهاجم سعی می کند به درون مرورگر نفوذ کند و بتواند از طریق آن به فایل های سیستمی و ریجستری دسترسی پیدا کند، مرورگر در وضعیت جعبه شنی کار را برای مهاجم سخت تر می کند زیرا وی میبایست اکنون راهی نیز برای دور زدن جعبه شنی فراهم کند. به این طریق که جهبه شنی از ترجمه و تغییر فایل ها توسط موتور نمایش دهنده صفحات وب جلوگیری می کند و از دخالت بیرونی در ریجستری، فایل های سیستمی و هر خواندن و نوشتن دیگری از روی فایل های مهم ممانعت می کند. اجرای هر Tab در مرورگر Chrome باعث خواهد شد که هر اپلیکیشن وب در پنجره جعبه شنی مخصوص به خود باز شود و در لایه امنیتی از دخالت مرورگر در فایل های حساس سیستم جلوگیری می شود. حتی فایل های اضافه شونده (Plug-ins) نیز در محیط دیگر حافظه Sand Box بصورت امن اجرا می شوند.

اما هنوز با وجود رقابت مرورگر ها برای تامین محیطی امن تر برای کاربران، گوگل کروم شاید نتواند با وجود ارائه نسخه Internet Explorer 10.0، نسخه ۱۸ فایرفاکس و اپل سفری محلی جدا برای ارائه خود پیدا کند. در بخش مثبت نگری، گوگل کروم کاملاً کد باز (open source) ارائه شده است تا هر متخصص امنیت و کارشناس برنامه نویس بتواند در بهبود برنامه نویسی این مرورگر خود را سهیم کند. بنابراین تجهیز امنیتی گوگل کروم با سرمایه مناسب گوگل و توسعه گری کدباز در دسترس می باشد. اما آیا مرورگر فایرفاکس این برتری را در گذشته به کاربران معرفی نکرد؟
گوگل ادعا کرده است که مرورگر جدیدش بسیار سریعتر و قابل‌اطمینان تر از هر مرورگر دیگر تا به امروز است. نکته جالبی که در مورد این مرورگر وجود دارد این است که هر برگه (tab) پردازش جدای از دیگری دارد و در صورت کرش کردن یک صفحه، بقیه صفحات جدا گانه بارگذاری می‌شوند و کل مرورگر هنگ نمی‌کند. همچنین این مروگر تحت موتور جاوا اسکریپت V8 اجرا می‌شود.

ویژگی های کلیدی این نرم افزار Google Chrome :

– سرعت بالا در بارگزاری صفحات
– دارای قابلیت ‏Tabbed Browsing ( باز شدن تمام صفحات در یک صفحه )
– امنیت بالا در محیط نا امن اینترنت
– جلوگبری از خطرات احتمالی Spy-Ware ها و دزدان
– جلوگیری از باز شدن صفحات تبلیغاتی بی مورد( Popup – bloker )
– محافظت از پسوردها و رمز های عبور خصوصی و امنیتی
– زیبایی در طراحی
– دارای پوسته های مختلف
– پشتیبانی از تمام نسخه های ویندوز از جمله ویندوز محبوب ۷

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.