۰

بزودی کامپیوترها بر اساس مشخصات صورت بیماران قادر به تشخیص میزان درد آنها خواهند بود

بازدید 1453

5fdf054dafb272a46d646d1fa1d20aa2_L

در بسیاری از بیمارستان های جهان تابلوی خاصی برای تعیین میزان درد بیماران وجود دارد. تابلویی با تعدادی شکلک معین و ده شماره ی ثابت که هر کدامشان درجه ای از درد را نشان می دهند و به کمک آنها پرستار می تواند میزان درد بیمار را تشخیص دهد. به این ترتیب که پرستار این تابلو را جلوی بیمار می گیرد و او به کمک شکلک هایی که بر روی این تابلو نقش بسته، میزان درد خود را مشخص می کند تا پرستار با مشورت پزشک بتواند برای تجویز میزان آرامبخش مورد نیاز برای بیمار تصمیم بگیرد. حال محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به طراحی الگوریتمی بر مبنای تکنولوژی Computer Vision شرکت مایکروسافت شده اند که دیگر بیمار را از تعیین میزان درد خود معاف می کند و خود به وسیله ی تشخیص حالات چهره ی بیمار، میزان درد او را تعیین می نماید.

مکانیزم این الگوریتم بر مبنای تجزیه و تحلیل جزییات صورت بیمار خواهد بود. به عنوان نمونه اگر بیمار تنها ابروی خود را در هم بکشد میزان دردی که تحمل می کند کمتر از حالتی است که تمام اجزای صورتش در هم کشیده شده و در حال لرزش هستند. اگرچه این الگوریتم هنوز آنقدر پیشرفته نیست که بتواند میزان درد بیمار را به صورت دقیق تشخیص دهد، اما لا اقل از اینکه خود بیمار بخواهد میزان درد خود را تعیین کرده و از روی زرنگ بازی میزان آرامبخش بیشتر یا کمتری را از پرستار طلب نماید بهتر است! همچنین این تکنولوژی سوی دیگر قضیه را هم که همان پرستار باشد از دور ماجرا خارج خواهد ساخت. در واقع ممکن است که بیماری بدحال واقعاً در حال دست و پنجه نرم کردن با درد زیادی باشد اما از بد روزگار به پست یک پرستار بداخلاق بیفتد که حاضر نیست حرف او را باور کند و برایش داروی بیشتری تجویز نماید. بنابراین الگوریتم مورد نظر پرستار را هم مثل بیمار از قضاوت قطعی در مورد درد معاف می سازد.

Pain-1

دیگر هیچ نیازی به نشان دادن شکلک های تابلوی تعیین میزان درد نخواهید داشت. کافیست فقط بر روی تخت بیمارستان دراز بکشید تا خود حسگر کامپیوتر با تشخیص شکلک های نقش بسته بر صورتتان میزان درد شما را تشخیص دهد (البته امیدواریم هیچ وقت گذارتان به بیمارستان نیفتد و هرگز درد نکشید. حتی به اندازه شکلک شماره ۱)

 به هر حال همینکه این تکنولوژی جدید می تواند کمی از خطاهای انسانی رایج در این زمینه فاصله بگیرد خود نکته ی مثبتی است و می توان امید داشت که به تدریج و با بروز رسانی های تازه تر، به مرور در امر تشخیص درد پیشرفت بیشتری نماید. ضمن اینکه جالب است بدانید تکنولوژی Computer Vision شرکت مایکروسافت دقیقاً از همان مکانیزمی بهره می برد که ابزار جانبی و حسی حرکتی کینکت برای نخستین بار در کنسول اکس باکس ۳۶۰ آن را معرفی نمود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.