۰

آشنایی و راهنمای خرید دستگاه تصفیه کننده‌ی آب خانگی

بازدید 3965

شاید یادآوری این نکته غم‌انگیز باشد که ما کیفیت و سلامت آب لوله‌کشی را بدیهی فرض می‌کنیم. در حالی که اغلب مردم جهان با عدم دسترسی به آب سالم درگیر هستند. در همین راستا یادآوری داستان مردم شهر فلینت (Flint) در ایالت میشیگان که از قربانیان بیماری لژیونر (Legionnaire) بودند می‌تواند قابل توجه باشد. بیماری که به علت عدم گندزدایی مناسب آب با استفاده از کلر و خوردگی لوله‌های سربی ایجاد شد. طی تحقیقات انجام شده در حوزه‌ی سلامتِ آب آشامیدنی، به طور کلی وجود سرب، آرسنیک یا PFAS بالاتر از حد مجاز، می‌تواند افراد را با مشکلات عمده‌ی سلامتی درگیر کند. بنابراین، یکی از راه های خلاص شدن از شر آلودگی‌های موجود در آب، استفاده از دستگاه تصفیه‌کننده‌ی آب است.از طرفی در کنار این مسأله، بیشترین شکایات افراد از آب آشامیدنی، مربوط به طعم و بوی آن است. درواقع دستگاه‌های تصفیه‌کننده نه تنها آب را در برابر آلاینده‌های مضر محافظت می‌کنند، بلکه می‌توانند طعم آن را هم بهبود ببخشند.

پرطرفدارترین نوع فیلترها، پارچ‌های تصفیه آب (Pitcher-Style) هستند که شما می‌توانید با آب معمولی آن را پر کنید و با نگهداری در یخچال، آب را تصفیه کنید. این مدل از دستگاه‌های تصفیه‌ی آب استفاده‌ی آسانی دارند و نیازی به نصب ندارند. همچنین فضای کمی را اشغال می‌کنند و نسبتا مقرون‌به‌صرفه هستند. از طرفی دستگاه‌های تصفیه‌ی آب که زیر سینک نصب می‌شوند (Under-sink Filters)، گران‌تر اما بهینه‌تر هستند. این مدل از دستگاه‌ها به طور محتاطانه‌ای زیر کابینت پنهان می‌شوند و حجم بیشتری از آب را با سرعت جریان بیشتر فیلتر می‌کنند. البته لازم به ذکر است که ممکن است نیاز به لوله کشی سفارشی، یا تغییرات سینک برای نصب آن باشد. اما در صورتی که راحتی و کارایی برای شما مهم است، فیلترهای زیر سینک گزینه‌ی مناسبی با ارزش خرید بالا هستند.

به طور کلی خرید دستگاه تصفیه کننده آب خانگی نیازمند دانش و آگاهی کافی از سوی خریدار نسبت به محصول است؛ چرا که برند، عملکرد دستگاه، کیفیت آب خروجی، نوع تصفیه آب (روسینکی یا زیرسینکی) و داشتن استانداردهای مربوطه همه و همه در انتخاب و خرید کالایی باکیفیت و کاربردی بسیار مهم است. جالب است بدانید که آب تصفیه شده و سالم برای رسیدن به خانه‌ی شما مسیر و مراحل طولانی‌ای را طی می‌کند اما با رسیدن به سیستم آب خانه‌ هم نیازمند گذر از مراحلی اضافی است تا بدون آلاینده و کاملا بهداشتی به شما برسد.با توجه به اهمیت این مساله هم در این مقاله به شکلی سریع و مختصر با نمونه هایی  از دستگاه‌های تصفیه‌ی آب خانگی محبوب را معرفی می‌کنیم، حال با توجه به این مقدمه‌ی کوتاه، نگاهی جامع بر انواع دستگاه‌های تصفیه کننده آب خواهیم انداخت و دیدگاه‌های مختلف درباره‌ی آن را بررسی خواهیم کرد. همچنین در این نوشتار شما را به منظور یک خرید آگاهانه و اثربخش همراهی خواهیم کرد.

چرا به دستگاه تصفیه‌کننده‌ی آب نیاز داریم؟

چه منبع اصلی آب مصرفی خانه شما، آب چاه باشد و چه آب دریاچه، آب مصرفی شما همواره در معرض ورود آلاینده‌ها و آلودگی است. درواقع به طور معمول صدها ذره‌ی ریز و آلاینده‌ی فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیولوژیکی از جمله سرب، کلر، باکتری‌ها، کلسیم، مواد معدنی، نمک و مواد سرطان‌زا از جمله PFAS یا «Perfluoroalkyl and Polyfluoroalkyl Substances» در آب وجود دارد که تنها یک دستگاه تصفیه کننده آبِ با کیفیت، قابلیت حذف آن‌ها را دارد.

در این میان یکی از رایج‌ترین موارد که اغلب مردم قصد حذف آن را دارند، ماده‌ی شیمیایی کلر است. به طور کلی سیستم‌های تصفیه آب شهری در سراسر کشور از کلر و یک ماده‌ی شیمیایی مرتبط، به نام کلرامین (chloramine)، به عنوان ضدعفونی‌کننده و به منظور کشتن باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که مقدار کلر موجود در آب آشامیدنی محدود است و طبق بررسی‌های صورت گرفته برای مصرف انسان ایمن است. اما وجود کلرامین می‌تواند به مرور زمان لوله‌های سربی و مسی را دچار خوردگی کند و عاملی برای افزایشِ آلاینده‌های فلزی بالاتر از حد استاندارد باشد.از طرفی، مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که تقریباً هر نمونه‌ی آزمایشی از آب آشامیدنی دارای مقدار ۳۵ درصد بیش از میزان استانداردِ PFAS است که می‌تواند عاملی برای سرطان، تاخیر در یادگیری کودکان و بیماری تیروئید باشد.

فیلتر کربن فعال چیست و چگونه آب را تصفیه می‌کند؟

استفاده از فیلتر کربن (Carbon Filtering) روشی برای تصفیه کردن سیالات با استفاده از کربن فعال و حذف ناخالصی‌ها به روش جذب است. طی این فرآیند آلاینده‌های موجود در سیال در داخل ساختار منافذِ یک بستر کربنی (کربن فعال (Activated Carbon)) به دام می‌افتند. در واقع این ساختار کربنی از زیرلایه‌هایی از گرانول‌های کربن با تعداد زیادی ساخته شده است، و هر لایه بسیار متخلخل است. در نتیجه، چنین بسترِ متخلخلی می‌تواند سطح وسیعی از آلاینده‌ها را به دام اندازد. دلیل استفاده از کربن فعال در ساختار فیلترها هم به علت وجود سطح متخلل وسیع‌تر نسبت به کربن غیر فعال است. در همین راستا جالب است بدانید که یک گرم کربن فعال دارای سطحی بیش از ۳۰۰۰ مترمربع است.

در همین ابتدا باید در نظر داشته باشید که کیفیت منبع آب خانه‌ی شما مهمترین عامل در انتخاب تصفیه‌کننده‌ی مناسب و تعداد مراحل تصفیه است. زیرا با در نظر گرفتن چنین فاکتوری می‌توانید از سالم بودن آب آشامیدنی خود اطمینان حاصل کنید. به طور کلی عملیات تصفیه‌ی آب، یک فرآیند چند مرحله‌ای است که در آن رسوبات مضر مختلف از چندین غشا عبور داده می‌شود تا آب شفافی و سالم حاصل شود.انواع مختلفی از دستگاه‌های تصفیه‌ی آب وجود دارد که دارای چندین هدف مختلف و همچنین نیازهای خاص خود هستند. سیستم‌های RO و UV نیاز به برق دارند و می‌توانند ترکیبات معدنی و بوی آب آلوده را از بین ببرند. در حالی که تصفیه‌کننده‌های دارای کارتریجِ کربن فعال، شما را از شر رسوبات و بوی بد خلاص می‌کند، در کنار آن نیازی به برق ندارند. اما لازم به ذکر است که در حذف نمک‌های معدنی (آرسنیک، فلوراید، آهن، نیترات و فلزات سنگین) بی‌تاثیر هستند. حال با این توضیحات در این بخش به سراغ ۴ نکته‌ی ضروری قبل از خرید دستگاه تصفیه کننده آب می‌رویم:

توجه به کیفیت آب خانگی

سیستم آب‌رسانی اغلب خانه‌ها، همراه با آب سخت است. این بدان معناست که آب خانه شما دارای میزان موادِ جامدِ (Total Dissolved Solids) یا TDS بالایی است. درواقع مواد محلول در آب شامل نمک‌های معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم، بی کربنات‌ها، کلریدها و سولفات‌ها هستند. بنابراین بهترین دستگاه تصفیه‌ی آب برای خلاص شدن از شر این ترکیبات معدنی، سیستم RO یا همان اسمز معکوس است. اندازه‌ی منافذ غشاء در دستگاه‌های RO در حدود ۰.۰۰۰۵ میکرون است. بنابراین می‌تواند به راحتی مواد جامد محلول در آب آشامیدنی شما را حذف کند.اگر آب آشامیدنی خانه‌ی شما سخت است و دائما با رسوبات کفِ کتری و قابلمه‌ها درگیر هستید؛ بهترین تصفیه‌کننده برای شما، دستگاه اسمز معکوس است.

آلاینده‌های موجود در آب آشامیدنی

آب آلوده حاوی فلزات سنگینی مانند سرب، آرسنیک، منیزیم، مس و آهن است. در چنین حالتی وجود این فلزات بیش از حد مجاز، می‌توان عاملی خطرناک برای بدن انسان باشد. با توجه به افزایش کارخانه‌ها و رشد زیرساخت‌های شهری، متاسفانه این فلزات به وفور در آب یافت می‌شوند. در همین راستا آلودگی‌های ناشی از نیترات هم نگرانی بزرگی تلقی می‌شود. زیرا نیترات نه تنها از طریق محصولات کشاورزی، بلکه از طریق آبزیانی که در رودهای آلوده زندگی می‌کنند هم به بدن انتقال می‌یابد. با توجه به همین موضوع دستگاه‌هایی با اسمز معکوس (RO)، می‌توانند ناخالصی‌های محلول و معلق در آب را کاهش دهند.از طرفی از جمله دیگر مدل‌های تصفیه آب که می‌توانند به منظور نابودی آلاینده‌های آبی مفید باشد، انواع تصفیه‌کننده‌های فرابنفش (UV) است که آب را ضدعفونی می‌کند. درواقع عملکرد این سری از دستگاه‌ها به این شکل است که با وجود اشعه‌ی UV میکروارگانیسم‌های مضر قادر به تکثیر نیستند. همچنین جالب است بدانید که تصفیه‌کننده‌ی UV مبتنی بر RO در بازار وجود دارد و با کمی جست‌وجو می‌توانید این مدل را خریداری کنید. روش دیگر تصفیه آبِ دارای آلاینده‌های خطرناک استفاده از سیستم ترکیبی از فیلتر RO و UV با یک فیلتر فوق‌العاده UF است که به حذف باکتری‌های معلق کمک می‌کند. لازم به ذکر است که برخی از سیستم‌های RO با کارتریج‌های معدنی برای مناطق با محتوای TDS بالا هم وجود دارد.

توجه به فشار آب ساختمان

لازم به تاکید است که جریان آب ورودی هم از جمله عوامل مهم در تعیین این مسأله است که کدام فیلتر را باید خریداری کنید. اصولا یک سیستم اسمز معکوس با فشار آب بالا به درستی کار می‌کند. به طور کلی فشار آب، به ارتفاع ساختمان شما و عوامل دیگری مانند عدم مسدود شدن لوله‌ها و گرفتگی فیلترها بستگی دارد. عموما دستگاه‌های تصفیه آب، به فشار ۴۰-۵ پوند بر اینچ مربع (psi) برای کارکرد مناسب نیاز دارند. بنابراین اگر سیستم آب‌رسانی در خانه شما از این میزان فشار آب کمتر باشد، باید یک پمپ را به سیستم RO متصل کرد. در غیر این صورت، اگر TDS آب شما کم است، می‌توانید مدل‌های کربنی که نیازی به این میزان فشارِ آب را ندارند، انتخاب کنید.

خرید تصفیه‌کننده‌ی برقی یا غیر برقی

همانطور که قبلا هم اشاره شد، بسیاری از تصفیه کننده‌ها بدون برق کار می‌کنند و برای خانه‌هایی با کمبود شدید برق مفید هستند. اما باید بدانید که به عنوان مثال تصفیه‌کننده‌ی فرابنفش (UV) بدون برق کار نمی‌کند. زیرا از الکتریسیته برای تولید اشعه‌ی ماوراء بنفش استفاده می‌کند. همچنین دستگاه‌های اسمز معکوس یا RO برقی هستند، چراکه از نیروی الکتریکی برای تامین فشار آب کافی برای عبور از غشای RO استفاده می‌کند. از طرفی تصفیه‌کننده‌های کربن فعال مانند فیلترهای رسوبی و اولترا فیلترها (UF) نیازی به برق ندارند.در حالی که سیستم‌های RO و UV آلاینده‌های جامد در آب و باکتری‌هایی را که باعث بیماری‌های ناشی از آب می‌شوند را حذف می‌کنند، تصفیه‌کننده‌های غیرالکتریکی تنها می‌توانند برخی از مواد شیمیایی محلول در آب، همراه با یکسری از عوامل بیماری‌زا را نابود کنند. بنابراین توصیه می‌شود که دستگاه‌های تصفیه‌ی آب برقی را که عملکرد وسیع‌تری دارند انتخاب کنید.

انواع دستگا‌ه‌های تصفیه‌کننده‌ی آب

به طور کلی پارچ‌های تصفیه آب یکی از پرکاربردترین گزینه‌ها در بین دستگاه‌های تصفیه‌کننده‌ی آب هستند، اما در کنار این مدل‌ها باید بدانید که سیستم‌های فیلتراسیون دیگری نیز برای خانه وجود دارد که در ادامه به بررسی دقیق هر یک می‌پردازیم. اما لازم است که قبل از خرید دستگاه تصفیه، بودجه، مصرف آب، نگهداری و مهم‌تر از همه، آلاینده‌های موجود در آب خانه‌ی خود را در نظر بگیرید، سپس اقدام به خرید نمایید.

۱. پارچ تصفیه‌کننده‌ی آب

پارچ‌های تصفیه‌کننده‌ی آب کارکرد فوق‌العاده‌ای در حذف کلرِ آب دارند. این مدل از دستگاه‌های تصفیه‌کننده‌ی آب معمولا با کاهش عمر کارتریج یا سرعت جریان آب همراه نیستند و قادر به فیلترسازی کلر (با استفاده از فیلترهای کربن فعال) تا حد خوبی هستند. البته در این میان مدل‌هایی هم وجود دارند که کند و مستعد گرفتگی هستند یا حتی عمر فیلتر کوتاهی دارند. بنابراین شما می‌توانید با صرف هزینه‌ی بیشتر و خرید از برندهای معتبر، مدلی مناسب را تهیه کنید. از طرفی درباره‌ی اندازه‌ی این مدل پارچ‌ها هم باید مطرح کرد که یک پارچ کوچک ممکن است برای یک یا دو نفر کافی باشد، اما این محصولات در اندازه‌های بزرگ هم وجود دارند و می‌تواند برای خانواده‌هایی با جمعیت بیش از ۳ نفر مناسب باشد.

مزایا:

  1. مشکلات نصب را ندارد چراکه اصلا نیازی به نصب ندارد.
  2. مشکلات اشغال فضا را ندارد.
  3. بسته به مدل، می‌تواند طعم و بوی کلر، رسوبات و سرب را کاهش دهد.
  4. قابلیت استفاده از فیلتر کربن و تبادل یونی دارد.

معایب:

  1. نیاز به تعویض دوره‌ای و زود به زود فیلترها دارد که البته چندان هم ارزان نیست.
  2. مقدار کمی آب را فیلتر می‌کند و نیاز است برای مصرف بعدی زمان بگذرد.

 

۲. دستگاه تصفیه‌ی آب سَر شیری

اگر به دنبال نصب آسان هستید، دستگاه تصفیه‌ی آب سَر شیری انتخاب خوبی برای فیلتر و تصفیه کردن آب آشامیدنی و آب پخت‌و‌پز است. این مدل از تصفیه‌کننده‌ها به سادگی روی شیر آب نصب می‌شوند و در زمان باز شدن شیر آب، آب خروجی، ابتدا از این فیلتر عبور می‌کند و سپس مورد مصرف قرار می‌گیرد. البته از جنبه‌ی منفی، این مدل دستگاه‌ها جریان آب را کاهش می‌دهند. همچنین قابلیت پیاده‌سازی بر روی انواع شیرالات، از جمله شیرهای شاوری و شلنگ‌دار را ندارند.

مزایا:

  1.  نصب ساده‌ای دارند و بدون ابزار به راحتی به انتهای یک شیر آب استاندارد می‌پیچند.
  2. این مدل از دستگاه‌ها از فیلترهای کربن یا تبادل کربن و یون (carbon-and-ion-exchange) استفاده می‌کنند و قابلیت کاهش کلر، سرب و رسوبات را دارند.
  3. بعضی از مدل‌های این سری دارای شیر جانبی برای سوییچ از حالت خروجی فیلتر شده به فیلتر نشده دارد.
  4. مقرون‌به‌صرفه است.

معایب:

قابل نصب بر روی هر نوع شیر آبی نیستند.

  1. جریان آب را کاهش می‌دهند.

 

۳. دستگاه تصفیه آب کُلمنی

نصب این سری از تصفیه‌کننده‌های آب هم آسان است. چراکه فقط کافیست اورینگ‌های شیر آب را بردارید، سپس فیلتر را روی آن پیچ کنید. درواقع با نصب این دستگاه شما این امکان را دارید که مقادیر زیادی آب را بدون تغییر در لوله‌کشی خود فیلتر کنید. به طور کلی احتمال گرفتگی دستگاه‌های تصفیه‌کننده‌ی کلمنی نسبت به مدل‌های پارچی و سر شیری کمتر است. اما از جمله دستگاه‌های جاگیر هستند و قابلیت پیاده‌سازی بر روی هر نوع شیرآلاتی را ندارند.

مزایا:

  1. تصفیه کننده‌های کلمنی یا نیازی به نصب ندارند یا به سادگی با اتصال یک لوله به شیر آشپزخانه شما نصب می‌شوند. همچنین قابل حمل هستند.
  2. نیاز به تعویض فیلتر‌ها در بازه‌های زمانی طولانی مدت دارند.
  3. این سری از محصولات مقرون‌به‌صرفه هستند.

معایب:

  1. این مدل از تصفیه کننده‌های آب فیلتراسیون تک نقطه‌ای دارند به این معنی که برخلاف تصفیه‌کننده‌های آبِ کل خانه که تمام آبی را که وارد خانه شما می‌شود را تصفیه می‌کنند؛ مدل‌های کلمنی فقط آبی را فیلتر می‌کنند که از طریق شیری که به آن نصب شده‌ است، جریان می‌یابد.
  2. به علت قرارگیری در آشپزخانه و یا روی سینک ممکن است از جنبه زیبایی‌شناسی چندان جالب نباشد.
  3. از آنجایی که از نظر اندازه کوچک‌تر از فیلترهای چند مرحله‌ای آب هستند، ممکن است ظرفیت حذف آلاینده‌ها را به اندازه سیستم‌های تصفیه‌ی چند مرحله‌ای یا انواع دیگر نداشته باشند.
  4. تصفیه‌کننده‌هایی که دارای فیلتر تک مرحله‌ای هستند، قابلیت حذف انواع مختلف آلاینده‌ها را ندارند. با این حال، فیلترهای تصفیه‌کننده‌های کلمنی از نوع پیشرفته‌تر حاوی بیش از یک نوع فیلتر هستند (به عنوان نمونه، دستگاه تصفیه آب کلمنی مدل H2O PCT دارای کربن فعال و فیلتر KDF یا «Kinetic Degradation Fluxion» برای فیلتراسیون جامع‌تر است) و قادر به مقابله با طیف وسیع‌تری از آلاینده‌ها هستند.
  5. غشاها یا فیلترهای KDF درواقع محیط‌هایی شامل گرانول‌های مس و روی با خلوص بالا است که با استفاده از واکنش اکسیداسیون/کاهش (Oxidation/Reduction)، طیف وسیع‌تری از آلاینده‌های موجود در آب را کاهش می‌دهند.

۴. دستگاه تصفیه‌کننده‌ی آب از نوع زیر سینکی

همچون مدل‌های کلمنی، تصفیه‌کننده‌های زیر سینکی می‌توانند مقدار زیادی آب را فیلتر و تصفیه کنند. اما با این تفاوت که به جای بهم ریختن پیشخوان آشپزخانه، فضای زیر سینک را اشغال می‌کنند. لازم به ذکر است که برای نصب و پیاده‌سازی این مدل نیاز به لوله‌کش حرفه‌ای وجود دارد. همچنین طی عملیات نصب آن باید سوراخی برای روی سینک به منظور نصب شیر آب مخصوص آن ایجاد شود.

مزایا:

  1. قابلیت پنهان‌سازی زیر سینک دارند.
  2. مدل‌های چند مرحله‌ای می‌توانند شامل پیش فیلترهای رسوبی، فیلتر کربن و فیلتراسیون اسمز معکوس است.
  3. بسته به نوع فیلتر، این دستگاه‌ها می‌توانند انواع رسوبات، طعم و بوی کلر، سرب و باکتری‌ها را کاهش دهد.

معایب:

  1. نصب پیچیده‌ای دارند و نیاز است تا تغییراتی در لوله‌کشی شما به وجود آید.
  2. این مدل‌ها از یک شیر آب اختصاصی استفاده می‌کنند که نیاز به سوراخ کردن سینک یا کابینت شما دارد.
  3. این مدل‌ها جاگیر هستند و فضای زیادی را از کابینت می‌گیرند.

 

۵. تصفیه‌کننده‌ی اسمز معکوس

این دستگاه برقی با استفاده از فشار استاندارد آب خانگی فعال است و می‌تواند آب را از یک غشای نیمه تراوا و سپس فیلترهای مخصوصی عبور دهد. فیلترهای اسمز معکوس می‌توانند طیف وسیعی از آلاینده‌ها از جمله جامدات محلول در آب را حذف کند. البته باید بدانید که جریان آب خروجی از این مدل دستگاه‌ها کند است و فضای کابینت را به طور کامل اشغال می‌کنند. همچنین به طور معمول برای هر گالن آبِ فیلتر شده بین ۳ تا ۵ گالن فاضلاب ایجاد می‌کنند. در کنار این موارد در صورت خرید این مدل تصفیه‌کننده‌ها باید به طور دوره‌ای دستگاه را با سفیدکننده ضدعفونی کنید و طبق توصیه سازنده‌ها، غشاء و فیلترها را تعویض نمایید.

مزایا:

  1. این مدل از سیستم‌ها قادر به مسدود سازی هر نوع آلاینده‌ای هستند.
  2. تعمیر و نگهداری آن بسیار ساده است.
  3. عمر مفید غشاهای دستگاه RO، بیش از دو سال است. بنابراین نیاز به تعویض دائم ندارد.
  4. این سیستم نیازی به استفاده از مواد شیمیایی برای تصفیه آب ندارد.
  5. مصرف انرژی برقِ دستگاه RO بسیار کم است.
  6. سیستم‌های RO کاملاً خودکار هستند و برای شروع و توقف نیازی به تنظیمات ندارند.

معایب:

  • مصرف آب این مدل سیستم‌ها بالا است. در واقع به ازای هر گالن آب تولید شده، بین ۲ تا ۲۰ گالن آب به عنوان فاضلاب از دست می‌رود.
  • فیلترها و بخش‌های مختلف دستگاه اسمز معکوس اغلب گران باشند.

 

۶. تصفیه‌کننده‌ی آب یخچالی

همانطور که می‌دانید آب سرد کن و یخ‌ساز در یخچال فریزر‌های درب از پایین و سایدبای‌ساید رایج است. سیستم این محصولات به این شکل است که آب معمولاً از طریق یک فیلتر داخلی عبور می‌کند. بنابراین می‌توان اکثر این فیلترها را با تصفیه‌کننده‌ی آب یخچالی به راحتی با فشار دادن و چرخاندن جایگزین کرد. این مدل از فیلترها معمولا هزینه‌بر هستند و هر شش ماه یک‌بار باید آن‌ها را عوض کنید. بسته به نوع فیلتر، تصفیه‌کننده‌ی آب یخچالی می‌توانند بسیاری از آلاینده‌ها را مشابه تصفیه‌ی کننده‌های زیر سینکی یا کلمنی کاهش دهند.

مزایا:

  1. قابل استفاده در انواع یخچال‌های دارای آب سردکن و یخ‌ساز است.
  2. قابلیت کاهش رسوبات و همچنین طعم و بوی کلر را دارد.
  3. برخی از انواع مدل‌های این دستگاه می‌توانند سرب، جیوه را هم فیلتر کنند.
  4. معمولاً از فیلتر کربن فعال استفاده می‌کنند.

معایب:

  1. همه‌ی مدل‌های این دستگاه قابلیت حذف سرب و جیوه ندارند.
  2. نیاز به تعویض دوره‌ای ذارند و معمولا هر فیلتر قیمت بالایی دارد.

۷. دستگاه تصفیه آب با اشعه فرابنفش

این مدل از سیستم‌های تصفیه با استفاده از اشعه UV یا همان فرابنفش موجوداتی همچون باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های زنده را از بین می‌برد. به نوعی این دستگاه یک ضدعفونی‌کننده موثر است که با استفاده از اشعه ماوراء بنفش از گسترش بیماری‌های باکتریایی از طریق آب آشامیدنی جلوگیری می‌کند.

مزایا:

  1. برخلاف سایر روش‌های ضدعفونی‌کنندگی، مانند کلر، دستگاه UV از مواد شیمیایی برای تصفیه‌ی آب استفاده نمی‌کند.
  2. استفاده از کلر یا سایر مواد شیمیایی برای ضدعفونی کردن آب می‌تواند طعم یا بوی نامطبوعی به آب دهد. این در حالی است که اشعه ماوراء بنفش هیچ بو یا مزه‌ای به آب نمی‌دهد.
  3. مصرف انرژی برق در این دستگاه معادل یک لامپ ۶۰ وات است، بنابراین می‌توان آن را کم مصرف نامید.
  4. یکی از بزرگترین مزایای فیلتراسیون آب با UV این است که اساساً این دستگاه بدون تعمیر و نگهداری است و تنها نیاز است که به صورت سالانه لامپ آن را تعویض کنید.

معایب:

  1. این دستگاه تنها قابلیت از بین بردن میکروارگانیسم‌ها را دارد و فلزات سنگین، نمک‌ها و سایر آلاینده‌ها به وسیله‌ی آن حذف نمی‌شوند.
  2. متأسفانه، اشعه‌ی ماوراء بنفش قادر به نفوذ در آب کدر نیست. بنابراین آب مورد استفاده در این دستگاه باید شفاف باشد.
  3. به منظور ضدعفونی کردن آب به برق نیاز دارد.

 

فرآیند اسمز معکوس (RO) چیست؟

به منظور درک عملکرد اسموز معکوس یا RO، ابتدا باید بدانیم اسمز چیست؟ به طور کلی در فرآیند اسمزِ معمولی، به این شکل است که آب به طور طبیعی از ناحیه‌ای با غلظتِ املاح کم (سطح TDS پایین) و از طریق یک غشاء (فیلتر) به ناحیه‌ای با غلظت املاح بالا (سطح TDS بالا) جریان می‌یابد. اصولا منافذ غشاء بسیار کوچک هستند (حدود ۰.۰۰۰۱ میکرون)، بنابراین در چنین حالتی مولکول‌های آب که کوچکتر از املاح هستند اجازه عبور داده پیدا می‌کنند؛ در همین حین کوچکترین ناخالصی‌ها و باکتری‌های آب به دام می‌افتند.

فرآیند اسمز

از طرفی در فرآیند اسمز معکوس، همانطور که از نام آن هم پیداست، عملیات برعکس فرآیند اسمز است. یعنی مولکول‌های آب با فشار از ناحیه‌ای با سطح TDS بالاتر به ناحیه‌ای با سطح TDS پایین‌تر می‌رسند. این امر با اعمال فشار خارجی با کمک پمپ آب، برای معکوس کردن جریان طبیعی آب انجام می‌شود. آب با ناخالصی یا TDS بالا با فشار زیاد به داخل محفظه‌ی دستگاه پمپ می‌شود. در چنین حالتی دستگاه مولکول‌های آب را در سراسر غشای نیمه تراوا به طرف دیگر فشار می‌دهد، در حالی که جامدات محلول و سایر ناخالصی‌ها در پشت آب تصفیه شده قرار می‌گیرند.در پایان هم تمام مواد جامد و ناخالصی‌های محلول به همراه مقداری آب ورودی که به فاضلاب دستگاه اسمز معکوس معروف است از طریق یک خروجی جداگانه تخلیه می‌شود.

حال که با کارکرد و انواع مختلفی از دستگاه‌های تصفیه کننده‌ی آب آشنا شدید. وقت آن است که به سراغ پرفروش‌های بازار برویم و دیدگاهی جامع‌تر در خرید پیدا کنی

۱. دستگاه دوگانه تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF-SF3800

دستگاه تصفیه‌ آب خانگی AQUA SPRING مدل UF-SF3800 کالایی با ارزش خرید بالا و توانمند در تصفیه آب به بهترین شکل ممکن است که سیستم اولترافیلتراسیون آن توانایی جداسازی ذرات معلق تا ۰/۰۱ میکرون را دارد. این دستگاه از این لحاظ دوگانه نامیده می‌شود که علاوه بر فرآیند اسمز معکوس (جهت جداسازی ناخالصی‌ها و میکروارگانیسم‌های مضر)، از سه مرحله فیلتراسیون دقیق هم برخوردار است. از طرفی این نوع محصول دارای مخزن آنتی باکتریال ۱۶ لیتری، مگابوستر پمپ قوی ۱۲۵ PSI و شیر اهرمی ممبران است.

از جمله مواردی که توسط این مدل دستگاه تصفیه آب قابل جداسازی است می‌توان به آلاینده‌هایی همچون حذف کلر و کدورت آب، شن و ماسه، املاح مضر همچون نیترات، نیتریت و جیوه، آلودگی‌های میکروبی، شوری و طعم و بوی نامطبوع و اسیدیته آب اشاره کرد. شما می‌توانید همین حالا تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF-SF3800 را به همراه ۴ فیلتر اوریجینال به عنوان هدیه به قیمت ۶,۷۵۰,۰۰۰ تومان خریداری کنید.

مشاهده و خرید

 

 

۲. دستگاه تصفیه‌ی آب آکوا پیورست مدل RO- SW600

 

دستگاه تصفیه‌ی آب آکوا پیورست مدل RO- SW600 یکی دیگر از مدل‌های تصفیه‌ آب از شرکت معتبر آکوا است که با توجه به قیمتی که دارد جزو مدل‌های اقتصادی به شمار می‌رود. به طور کلی این دستگاه قابلیت فیلتر کردن آب تا ۶ مرحله را دارد و مکانیزم عملکرد آن بر اساس فرآیند اسمز معکوس است.کاهش سختی آب، حذف ۹۹ درصد از املاح مضر، قابلیت عبور آب از یک غشا نیمه‌تراوا (ممبران) با دقت ۰.۰۰۰۱ میکرون و رفع بوی بد و ماندگی آب در مخزن از قابلیت‌ها و امکانات این محصول است. همچنین جالب است بدانید که فیلترهای این کالا از منشا گیاهی (پوسته‌ی نارگیل) ساخته شده است.وجود بوستر پمپ قدرتمند و بی‌صدا، هوزینگ‌های دوبل اورینگ با گرید غذایی، مخزن آنتی باکتریال ۴ گالنی، شیر مجزا استیل اهرمی، شیر برقی جهت جلوگیری از هدر رفت آب و تصفیه کامل از دیگر مشخصات قابل توجه این نوع تصفیه آب است

مشاهده و خرید

 

 

۳. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب لابستر مدل RO-Stage0602

اگر به دنبال گزینه‌ای هستید که علاوه بر قابلیت اتصال در سیستم آب خانگی به همه نوع یخچال و فریزر هم متصل شود، توصیه می‌کنیم نگاهی به دستگاه تصفیه کننده‌ی آب لابستر مدل RO-Stage0602 به همراه فیلتر تصفیه‌ی آب مجموعه ۳ عددی بیندازید. این مدل تصفیه کننده‌ی آب می‌تواند طی ۶ مرحله آب را پاک کند و نتیجه‌ای سالم و کاملا نرم را به شما ارائه دهد.مخزن ذخیره‌ی آب این تحت فشار در این محصول به حجم ۴ گالن (معادل حدود ۱۰ لیتر) و نوع فیتینگ آن خودکار و فشاری است. لازم به تاکید است که دقت فیلتراسیون این نوع تصفیه آب تا ۹۹ درصد است و حذف کامل ذرات معلق در آب مانند گل و لای و زنگ آهن، گازهای سمی و کدورت آب، حذف کلیه رسوبات، شن و ماسه و شوری آب از دیگر قابلیت‌های آن است.عمر متوسط فیلترهای RO-Stage0602 بسته به شرایط آب محیط شما یک الی دو سال است و امکان تصفیه آب تا ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز را دارد.

مشاهده و خرید

 

 

۴. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب خانگی آکوآ اسپرینگ مدل RO-S151

یکی از گزینه‌های هفت مرحله‌ای در بازار ایران دستگاه تصفیه آب خانگی با برند معتبر آکوآ اسپرینگ مدل RO-S151 است که با مشخصاتی همچون مخزن آنتی باکتریال ۱۶ لیتری، پمپ قوی از نوع ۱۲۵ PSI، شیر جداگانه اهرمی و ممبران آمریکایی، مجهز به فیلتر قلیایی‌ساز و فیلتر نانو (NANO)، اسکلت استیل ضدزنگ با روکش رنگ الکترواستاتیک و دقت فیلتراسیون تا ۹۹ درصد همراه شده است.به طور کلی قابلیت انجام فرآیند اسمز معکوس از دیگر ویژگی‌های این تصفیه‌کننده‌ی آب خانگی است که امکان عبور آب حتی در زمان قطعی برق و ظرفیت تولید آب سالم تا ۲۲۰ لیتر در شبانه‌روز را دارد. لازم به ذکر است که روش نصب این نوع کالا زیرسینکی است و قیمت آن هم‌اکنون ۶,۶۸۰,۰۰۰ تومان برآورد شده است.

مشاهده و خرید

 

۵. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب سافت واتر مدل hajibashi-x800

دستگاه تصفیه کننده‌ی آب سافت واتر مدل hajibashi-x800 علاوه بر تولید آب مصرفی سالم قابلیت اتصال به همه نوع یخچال و فریزر را دارد، به همین دلیل هم به عنوان یکی از گزینه‌های پرفروش و محبوب در این مقاله معرفی شده است. مخزن ذخیره‌ی آب تحت فشار این نوع تصفیه‌کننده‌ی حجم ۴ گالن است که معادل با ۱۶ لیتر به شمار می‌رود.این دستگاه توسط فرآیند اسمز معکوس می‌تواند هر آبی را به آب سالم و بهداشتی مطابق با تمام استدانداردهای بین‌المللی تولید کند. قابلیت خاموشی خودکار، فشار پمپ تا ۱۲۵PSI، قابلیت نصب دیواری و زیرسینکی، دقت فیلتراسیون تا ۰.۰۰۰۱ میکرون با عمر متوسط ۴ الی ۲۴ ماه برای فیلترها از دیگر مشخصه‌های این محصول است.

مشاهده و خرید

 

۶. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF – SF4800

 

دستگاه تصفیه کننده آب آکوآ اسپرینگ مدل UF – SF4800 محصولی میان‌رده و کارا، مجهز به مکانیزم دوگانه، ده مرحله‌ای و دارای بروزترین تکنولوژی‌ها در فرآیند دستگاه‌های تصفیه‌ آب خانگی است که در عین حال مخزنی ۱۶ لیتری و آنتی‌باکتریال دارد. این کالا با انوع مختلفی از فیلترها از جمله فیلتر الیافی pp، فیلتر کربن پودری UDF، فیلتر کربن بلاک CTO، فیلتر ممبراین MEMBRANE همراه شده است و عمر متوسط فیلترهای آن به ۱ سال می‌رسد.حذف شوری آب از دیگر خصوصیات این مدل تصفیه‌ی آب است که در کنار حذف آلودگی‌ها و بوی بد آب این محصول را به انتخابی با ارزش خرید بالا تبدیل کرده است. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF – SF4800 به همراه فیلتر رسوب‌گیر گلیتز به بازار عرضه شده است و قیمت آن ۳,۱۹۸,۰۰۰ تومان است.

مشاهده و خرید

 

۷. دستگاه تصفیه‌ی آب لابستر مدل Alkalain

دستگاه تصفیه‌ی آب لابستر مدل Alkalain محصولی با خدمات پس از فروش عالی و بدون شک یکی از بهترین گزینه‌های میان‌رده است که می‌توان آب ناسالم را طی هفت مرحله تبدیل به آبی نرم و بهداشتی کند. دستگاه تصفیه‌ی آب لابستر مدل Alkalain می‌تواند تمام املاح بسیار ریز همچون نیترات، نیتریت، آرسنیک و آلومینیوم را به کمترین سطح خود برساند و علاوه بر آن امکان شیرین‌سازی آب را هم دارد.البته لازم به ذکر است که فیلترهای مراحل ۱ و ۲ و ۳ این کالا هر شش ماه یک‌بار و مراحل ۴ و ۵ و ۶ و ۷ آن هر ۱.۵ ماه یک‌بار نیاز به تعویض دارد. عبور آب در حین قطع برق از دیگر مشخصه‌های این دستگاه است که به قیمت ۲,۶۵۰,۰۰۰ تومان به بازار ارائه شده است.

مشاهده و خرید

 

۸. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب هیوندای مدل HU-inline-edition06

یکی از مواردی که با وجود دستگاه تصفیه کننده‌ی آب هیوندای مدل HU-inline-edition06 خیالتان از بابت آن راحت می‌شود وجود فیلترهای تعویض سریع و قابلیت اتصال به انواع یخچال، آب‌سردکن و قهوه‌ساز در آن است. این مدل دستگاه تصفیه‌ی آب می‌تواند تا ۹۹ درصد ناخالصی‌ها را از آب پاک کند و هر نوع بوی نامطبوع و املاح مضر را از آب بگیرد. عملکرد این محصول ۷ مرحله‌ای است و قابلیت خاموشی خودکار و ظرفیت قابل توجه تولید آب بهداشتی تا ۳۰۰ لیتر در شبانه‌روز از ویژگی‌های جالب این سیستم است.وجود گیج نمایش فشار روغنی، فیلتر قلیایی، مخزن تحت فشار ۱۶ لیتری و امکان نصب به شکل دیواری و زیرسینکی از دیگر مشخصات تصفیه‌کننده‌ی آب هیوندای مدل HU-inline-edition06 است که به قیمت ۳,۴۹۰,۰۰۰ تومان در بازار موجود است.

مشاهده و خرید

 

۹. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوا من مدل Ro-F8

یکی از مدل‌های ۸ مرحله‌ای، با بدنه‌ای از جنس فایبرگلاس و همراه با آداپتور دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوا من مدل Ro-F8 است که قابلیت عبور آب حتی در زمان قطعی برق را دارد. پمپ و قطعات این محصول ساخت کشور تایوان است و مخزن آن تا ۳.۲ گالن ظرفیت دارد.از طرفی جالب است بدانید که این دستگاه دارای فیلتر ممبران از نوع ۱۳ لایه است که توانایی تصفیه آب تا ۹۹ درصد را دارد. حذف کلیه‌ی ذرات معلق در آب، میکروب‌ها، حذف طعم و بوی نامطبوع به همراه سختی آب و املاح مضر از دیگر مشخصه‌های این دستگاه بهداشتی است

مشاهده و خرید

 

۱۰. دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF – SF4600

دستگاه تصفیه کننده‌ی آب آکوآ اسپرینگ مدل UF – SF4600 یکی دیگر از مدل‌های باکیفیت و ارزشمند برند آکوآ است که دارای مشخصاتی همچون پمپ قوی با فشار ۱۲۵ PSI، مخزن آنتی‌باکتریال ۱۶ لیتری، تکنولوژی جداسازی ذرات معلق تا ۰/۰۱ میکرون، امکان الکترولیز اجزای اسیدی و قلیایی آب، مجهز به استانداردهای اروپا، نصب زیرسینکی و قابلیت فیلتراسیون به روش اسمز معکوس است.عمر متوسط فیلترهای این سیستم حدودا یک سال است و با عملکرد ۱۰ مرحله‌ای که دارد یکی از مدل‌های پرفروش‌ بازار به شمار می‌رود. شما می‌توانید

مشاهده و خرید

سخن پایانی

هدف ما از نوشتن این راهنمای جامع نه تنها کمک به انتخابی بهتر و آگاهانه‌تر است بلکه آشنایی با مفاهیم تصفیه کردن آب هم بود که می‌تواند به انتخاب دقیق‌تر شما کمک کند. درواقع در این نوشتار شما را با نکات مهم در هنگام خرید دستگاه تصفیه کننده آب آشنا کردیم. همچنین توضیحات کاملی درباره‌ی انواع مختلف این دستگاه‌ها در کنار چگونگی انجام عملیات تصفیه بیان شد که امیدواریم مفید واقع شده باشد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.